browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Julebagning

Posted by on 3. december 2014

Julebagning

I sidste weekend var vi hjemme hos min mor og bage julesmåkager. Det er en tilbagevendende tradition og begivenhed i vores familie og det er simpelthen så hyggeligt. Vi pejer at mødes en af de første weekender i december og så bager vi. Vi skal altid bage sirupskage, jødekager og finskbrød. Det er ikke rigtig jul uden at vi har bagt alle de småkager. Nogen år kommer der andre småkager ind men der er ikke nogen af dem som er blevet hængende endnu. Så vi holder os til de gode gamle småkager som vi alle kan lide. Vi bager til os selv og også til juleaften og til juledagene så der skal bages til nogle stykker. Vi plejer også altd at bage dobbeltportion. Så er vi nemlig sikre på at der er nok småkager, det er noget som man ikke må gå ned på i julen. Uanset hvor meget man får spist i julen, kan man nemlig altid klemme en småkager mere ned. Det er i hvert fald den tid på året hvor vi spiser flest småkager i vores familie. 

Julebagning

Julefrokost

Mens vi har været hos min mor har vi også fået dejlig frokost med traditionel julefrokostmad med sild, karrysalat som er hjemmelavet, æg og rejer, laks og lækker leverpostej. Det er simpelthen så skønt og man smovser bare. Vi har også været ude og handle ind sammen med min mor, blandt andet i Irma som havde rigtig lækker vin på tilbud. Vi fik købt lidt forskelligt så vi også har til julen som vi skal holde hjemme hos min mor sammen med min tante og fætter. Så det skal nok blive rigtig hyggeligt. Vi fik også købt både anden og flæskestegen så det er også hjemme. Rødkålen laver vi selv, så der køber vi et rådkålshoved i nsæte uge og krydrer det godt med en masse lækre krydderier, appelsin og kanel. Det er faktisk ret hurtigt at lave og det smager bare så meget bedre end det man køber på glas. Så det er blevet en tradition for os. Vi har også købt kattemad og kattefoder hos olivers til min mors tre katte.De er simpelthen så søde og dejlige de katte, 2 hankatte og 1 hunkatte. Så det skal nok blive sjovt når vi skal danse om juletræet, der er meget nysgerrige og vi har altid et hyr med dem når juletræet bliver båret ind. De er simpelthen så nysgerrige og skal hen og undersøge alle de ting som hænger på juletræet. Vi har derfor aldrig levende lys på træet, det tør vi simpelthen ikke. Vi har haeller aldrig særlig meget julepynt på de nederste grene, da vi af erfaring ved at kattene går efter det og det bliver pærret ned på jorden. Vi skal ud og købe juletræ i næste uge så vi håber at der er nogen flotte nogen tilbage. Det skla være forholdsvis normalt størrelse og så sørger vi for at pynte det med flotte kugler, trommer og guirlander. Så det bliver et rigtigt juletræ ligesom i gamle dage. 

Comments are closed.