browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Børn og sport

Posted by on 28. august 2014

Børn og sport

Jeg er blevet ret stor fan af at træne, da jeg er blevet inspireret af denintelligentekrop.dk, hvor det er muligt at købe træningsudstyr til hjemmetræning og dette kan bruges til alt fra pilates til almen styrketræning. Ligeledes er jeg også begyndt at læse mere om træning, da jeg synes det er ganske spændende. Nu har jeg jo selv også lige fået en søn og derfor optager dette emne mig også i forbindelse med sporten, for hvem vil ikke gerne have den næste Messi som søn?

Det har jeg fundet ud af

En karakteristika for forældre i det tidlige begynder niveau (som handler om det som navnet antyder), er at de har en stor forkærlighed for en specifik sportsgren eller anden sport og det er jo netop sådan en som mig. Typisk vil forældrene have en stor egen investering i en sport eller vil have venner/bekendte, der er interesseret i sport, hvilket også må siges at passe godt på min bedstefar. Forældrene syntes personligt selv at sport er interessant og sjovt, dette kan også være på amatør basis og her spiller jeg jo oldboys fodbold.

Som en del af dette, fandt jeg også ud af, at forældrene ofte tendenseres til at fylde deres egen fritid og ferie, med aktiviteter som var sportsorienteret, med henblik på en sportsgren. Det var her børnene blev introduceret til den givne sport, de endte med at opnå ekspertise niveau. Altså var det en naturlig indgangsvinkel til miljøet, hvor barnet skulle begå sig. Dog skal det siges at denne introduktion også kan ligge hos andre familiemedlemmer end hos forældrene.

I en anden bog læste jeg desuden om, at forældrene har en stor rolle i forhold til træningen, hvor man prøver aldrig at presse barnet til opnå en hurtig fremgang. I stedet skal man hjælpe med de grundliggende færdigheder. Dette kommer ofte til udtryk i at forældrene tager kurser som træner for at opnå større indsigt i sportsgrenen. Ydermere er de en stor katalysator for inspirationen og motivationen generelt deltog de ofte i selvtræning og var med som sparingspartner. De bruger derfor tid og sætter ofte børnenes behov frem for sine egne.

Comments are closed.