browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Jeg pakker ikke mine kufferter

Posted by on 13. oktober 2014

Midt i min stue er der 3 kufferter. Jeg skal ikke ud at rejse, jeg bliver her. Jeg elsker min lille lejlighed, og bruger meget tid på at indrette og gøre den helt perfekt til mine behov. Perfekt er ikke altid perfekt – ihvertfald i min optik. Det skal ikke være fejlfrit, det skal føles rigtigt.

Og rigtigt, det er lige hvad de 3 gamle og meget slidte kufferter er. Jeg fandt nogle kufferter på dba.dk, og så straks at de ville passe fint til mine afhøvlede plankegulve. Så jeg bruger dem som sofabord og opmagasinering til mine mange årgange af ALT for damerne og Hjemmet. Jeg elsker at bladre gennem de glitrede sider og få inspiration og modetips. Det er indbegrebet af hygge på en hjemmeaften. Så pakkede, det bliver kufferterne ikke, men brugt – ja så sandelig da. Elsket – endnu mere.

Før og nu

Før det blev nu, har jeg ikke indtryk af, at det var særlig politisk korrekt at handle i Den Blå Avis. Nu hvor bevidstheden om miljø, penges værdi og finanskrisen har bidt sig fast, er det min overbevisning at det er blevet meget mere moderne. Det er kun godt, for det giver et meget større udvalg at vælge fra. Selvfølgelig skal man også være heldig, men for mig er spændingen ved jagten også en del af det. Jeg er så stolt når jeg føler at jeg har gjort et godt køb til en billig penge. Det er lige mig.

Men det er ikke kun for pengenes skyld. Jeg elsker når ting har en historie, og kan indgå i en sammenhæng. Det er der sjælen sidder. Et eller andet udefinerbart sted der hvor brugsværdien ender, og affektionsværdien starter. Hvor æstetikken mødes med funktionaliteten og producerer vedrens første kærlighedsbarn. Så svært, og så enkelt er det. Ihvertfald for mig.

Du har sikkert også din helt egen personlige stil. I hvilken retning den går, ved jeg ikke. Men det er din, og det er kun dig der kan sætte den. Gør det, som gør dig glad, og blæs højt og flot på hvad modebladene dikterer. Der er intet i vejen med  Bo Bedre, men du bor bedre hvis du bor som dig selv istedet for som alle andre. Det handler om, at vide hvem du er, og stå ved det.

Jeg elsker råt træ, kitsch og gamle kufferter – noget af det er moderne lige nu – andet bliver bare opfattet som mærkeligt. Men det giver mening for mig, og det er alt der betyder noget. Hvor ville det være kedeligt, hvis alle hjem var ens og lignede hinanden. Vi mennesker er ikke ens, vi har forskellige behov, og hvorfor i alverden skulle vore boliger ikke afspejle dette?

Det der virkelig gør en bolig til et hjem, er at den understøtter de funktioner der skal udføres i det. Den rigtige indretning er ikke bare pæn – den er praktisk og funktionel. Når man ved hvor alle tingene er, eller i mit tilfælde hvor de burde være hvis de var lagt på plads – ja så er man for alvor hjemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *